Zgadnij co gotujemy?

I znowu środa. Pora zagadek. Ale to zupełnie inna środa niż poprzednie 52 środy. Bo to przecież pierwsza środa 2011roku. Dziś więc noworoczną nagrodą jest książka przeznaczona dla miłośników kuchni i własnego serca. Książka jeszcze pachnie świeżością. Może być pomocnikiem w kuchni lub doradcą medycznym. I tylko trzeba przepisy czytać uważnie, bo redaktorzy wydawnictwa skupili się widać na poradach lekarskich a kulinaria zrobili dość niechlujnie. Czasem brak ingrediencji zapowiadanych w tytule albo   nie wiadomo co zrobić z jakimś produktem i podobne zabawne sypki. Mimo to książka jest wartościowa i dlatego ją polecam miłośnikom quizów.  Aby dziełko dwóch szwajcarskich lekarzy mieć na własność trzeba odpowiedzieć na trzy pytania. Oczywiście prawidłowo. I przysłać je jak najszybciej na adres internet@polityka.com.pl
1 – Dlaczego oliwa z oliwek a także olej rzepakowy (tak mówią ostatnie badania) są zalecane jako najzdrowsze tłuszcze?

2 – Co to takiego przeciwutleniacze ?

3 – W jakich produktach jest najwięcej kwasów omega-3?

Teraz zapraszam do komputerów. Czekam na odpowiedzi a książka  na nowego właściciela.