Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

24.02.2012
piątek

Zupa z selera z przyprawą curry

24 lutego 2012, piątek,

Ok. 25 dag cielęciny z kością, 6 ziemniaków, duży seler naciowy, cebula, pół białej części pora, 3 plasterki imbiru, łyżeczka łagodnej przyprawy curry, przyprawa do zup w płynie, łyżka oliwy, sól, 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

1. Mięso umyć, zalać w garnku 6 szklankami wody, imbir i gotować, aż mięso zacznie mięknąć.
2. Cebulę i por pokroić w piórka i podsmażyć na oliwie, dodać pokrojone w cienkie paski łodygi selera, dalej chwilę dusić pod przykryciem wsypać curry, po czym dodać do gotującego się wywaru z mięsa.
3. Do zupy dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować 20 minut, mięso wyjąc z zupy, ostudzić, pokroić na kawałki.
4. Zupę zmiksować; dodać do zupy pokrojone mięso, doprawić przyprawą do zup i solą.
Podawać zupę posypaną siekaną zieloną pietruszką.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop

Komentarze: 0

Dodaj komentarz »
  1. A co z posiekaną pietruszką?

  2. Pietruszką należy posypać gotowe danie przed podaniem. Przepraszam za roztargnienie.