Zgadnij co gotujemy

 W tym tygodniu aż dwa razy będziemy mieli okazję do porozmawiania o serach. Warto temu tematowi poświęcić więcej uwagi, bo sery to pyszny produkt. I taki różnorodny. Każdy smakosz na pewno znajdzie coś, co będzie mu odpowiadać. Wielki wybór serów zachęcił mnie do tego, by i nagroda była do wyboru. Wysyłając odpowiedzi na trzy pytania proszę zaznaczyć jaką nagrodę chce się w zamian, a może to być albo kryminał z serii wydanej przez „Politykę” albo książka z kanonu literatury polskiej także opublikowanej przez nasz dom wydawniczy.
A teraz pytania:

1.W jakiej porze roku produkowane są autentyczne owcze oscypki?

2. W jakim regionie produkowany jest najsłynniejszy francuski ser z niebieską (jak kto woli to zieloną) pleśnią?

3. Z jakiego mleka robiona jest klasyczna mozzarella?

Teraz proszę o szybkie wysłanie odpowiedzi na znany adres czyli internet@polityka.com.pl  i wybrane dziełko zostanie wyekspediowane pod wskazany adres.