Sałatka z melona i rokpola
Cały melon, 30 dag sera rokpol lub innego z niebieska pleśnią, 3 łyżki oleju z pestek winogron, świeżo mielony biały pieprz
1. Melon obrać ze skórki, przekroić na połówki, pokroić w kostkę, przełożyć do dużej miski.
2. Ser pokroić w znacznie mniejszą kostkę niż kostki melona.
3. Wymieszać melon z serem, skropić sałatkę oliwą, posypać lekko białym pieprzem, wymieszać, przykryć pokrywką i wstawić na godzinę do lodówki.
Komentarze
Panie Piotrze serdecznie dziękuję za ten dodatek nadzwyczajny, często wchodzę na pana stronę i korzystam z przepisów. Są super, racuszki z jabłkiem i cynamonem często serwuję jako deser ,czas na klopsiki z cieciórki
Serdecznie pozdrawiam i życzę zdrowia ,pomyślności i miłości w Nowym Roku
To my dziękujemy za to, że Państwo chcecie korzystać z naszych podpowiedzi.
Szczęśliwszego i Smaczniejszego Nowqego Roku.