Sałatka z szynki i ementalera

30 dag konserwowej szynki krojonej w plasterki grubości ok. 3 mm, 20 dag ementalera krojonego w plasterki, 20 dag jasnych winogron bezpestkowych, opakowanie mieszanki różnych sałat, puszka ananasa, puszka kukurydzy, szklanka jogurtu naturalnego (najlepszy jest ?grecki?), 2 łyżki majonezu, łyżeczka łagodnego curry, ząbek czosnku, mielony pieprz

1. Plasterki szynki pokroić w kosteczkę a ementaler w słupki.
2. Kukurydze odsączyć z zalewy, ananasa z puszki po odsączeniu pokroić w niewielkie kawałeczki, winogrona umyć, poprzekrawać na połówki.
3. Sałaty włożyć do dużej miski, dodać pozostałe przygotowane składniki.
4. Przygotować sos: majonez wymieszać z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, curry, pieprzem.
5. Sosem polać sałatę, dokładnie wymieszać i podawać.