Czekoladowy sernik z wiśniami

Na ciasto czekoladowe: 3 jajka, 3/4 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru pudru, 2 łyżki ciemnego kakao, 1/2 szklanki oleju, cukier waniliowy, łyżeczka proszku do pieczenia, 40 dag rozmrożonych wiśni lub tylez świeżych wypestkowanych
Na masę serową: 50 dag twarogu mielonego na sernik, 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, szczypta soli, łyżeczka masła do wysmarowania formy
Na krem: 2 szklanki mleka, opakowanie budyniu waniliowego, 2 óżłtka, kostka masła, 3/4 szklanki cukru pudru,
Na polewę: ? tabliczki czekolady deserowej

1. Ser utrzeć w mikserze z cukrem i żółtkami, białka ubić z solą na sztywną pianę i połączyć z serem.
2. Masę serową przełożyć do wysmarowanej masłem formy. W nagrzanym do 180 st. C piekarniku piec około 15 minut.
3. Przygotować ciasto: zmiksować jajka, cukier puder i cukier waniliowy, dodać, mieszając, mąkę, proszek do pieczenia i kakao oraz olej. Ciasto wylać na podpieczoną masę serową poukładać na surowym wiśnie i wstawić znów do piekarnika. Piec 40 minut. ostudzić
4. Z mleka i proszku budyniowego ugotować budyń według przepisu. Odstawić do ostudzenia.
5. Utrzeć mikserem masło z żółtkami i dodawanym po trochu cukrem pudrem oraz ostudzonym budyniem. Krem wyłożyć na zimne ciasto.
6. Czekoladę rozgrzać w kuchence mikrofalowej lub w kubeczku wstawionym w garnuszek z wrzącą wodą, polać czekoladą ciasto.