Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

15.06.2009
poniedziałek

Zupa fasolowo-śliwkowa

15 czerwca 2009, poniedziałek,

(6 porcji)
20 dag fasoli Jaś, 10 dag suszonych śliwek bez pestek, 6 szklanki wody, łyżka masła, sól, odrobina cukru i startej gałki muszkatołowej. 

1. Fasolę Jaś namoczyć w 4 szklankach wody i następnego dnia ugotować.
2. Śliwki w trakcie gotowania się fasoli umyć, zalać 2 szklankami wody i ugotować.
3. Ugotowane na miękko śliwki z wywarem i ugotowaną fasolę (także z wywarem) połączyć, dodać masło i startą gałkę muszkatołową oraz w razie potrzeby cukier i sól. Zagotować. Można lekko rozdrobnić przy pomocy widelca zarówno fasolę jak śliwki.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop

Komentarze: 1

Dodaj komentarz »
  1. Polecam bardzo dobra ja zmodyfikowałam jeszcze dodaję troszke octu lub soku z cytryny i robię zasmażkę.