Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

15.06.2009
poniedziałek

Naleśniki z nadzieniem z indyka

15 czerwca 2009, poniedziałek,

8 naleśników, 2 szklanki pokrojonego w kostkę mięsa z piersi indyka, łyżka masła, 3 łyżki mąki, pół szklanki mleka, sól, pieprz, pół łyżeczki przyprawy curry. Do smażenia naleśników: 2 łyżki oleju

1. Przygotować nadzienie: w garnku rozgrzać masło, dodać mąkę i curry, chwilę smażyć, aż zasmażka spieni się, następnie powoli wlewać mleko i mieszać. Zagotować.
2. Doprawić sos solą i pieprzem, dodać mięso i dokładnie wymieszać.
3. Przygotowane według przepisu naleśniki grubo smarować przygotowanym mięsnym sosem, zwijać w rulony. Podsmażać na oleju.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop

Komentarze: 0

Dodaj komentarz »
  1. a kiedy wlać śmietanę?

  2. Śmietanę wlać oczywiście w pierwszym punkcie. To nasze roztargnienie. Szef czyli Wydawca będzie taki miły i wpisze śmietanę gdzie należy. Dzięki.