Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

15.06.2009
poniedziałek

Potrawka z indyka z warzywami

15 czerwca 2009, poniedziałek,

40-50 dag indyczej piersi, łyżka masła i 2 łyżki oliwy lub oleju, 25 dag pieczarek, nieduży brokuł, szklanka wywaru warzywnego (może być z kostki), 4 łyżki śmietany 18-proc., sól, mielony pieprz. 

1. Mięso pokroić na plasterki posypać solą i pieprzem. W garnku rozgrzać masło z oliwą i obsmażyć plasterki mięsa, po czym wyjąć je z garnka i odłożyć.
2. Pieczarki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na plasterki i obsmażyć na pozostałym ze smażenia mięsa tłuszczu.
3. Brokuł podzielić na nieduże cząstki i obgotować we wrzącej osolonej wodzie około 5 minut, odsączyć.
4. Do garnka z obsmażonymi pieczarkami dodać podsmażone mięso i obgotowane brokuły, wlać wywar warzywny i dusić około 10 minut.
5. Wymieszać śmietanę z mąką, dodać do garnka, gotować do zgęstnienia sosu. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop