Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

15.06.2009
poniedziałek

Kotlety z kurczaka w orzechach

15 czerwca 2009, poniedziałek,

2 podwójne filety z piersi kurczęcej, jajko, półtorej łyżki maki, 2 łyżki posiekanych włoskich orzechów, 2 łyżki tartej bułki, 4 łyżki oleju lub oliwy, sól, pieprz. 

1. Filety podzielić na 4 porcje, lekko zbić, oprószyć solą i pieprzem.
2. Jajko roztrzepać z łyżką wody.
3. posiekane orzechy wymieszać z tartą bułką.
4. Maczać każdy kotlet najpierw w rozbitym jajku, następnie w mące, znów w jajku i w tartej bułce z orzechami. Lekko docisnąć panierkę dłonią.
5. Olej lub oliwę rozgrzać na patelni smażyć kotlety z obu stron na złocisto.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop