Naleśniki z nadzieniem z indyka
8 naleśników, 2 szklanki pokrojonego w kostkę mięsa z piersi indyka, łyżka masła, 3 łyżki mąki, pół szklanki mleka, sól, pieprz, pół łyżeczki przyprawy curry. Do smażenia naleśników: 2 łyżki oleju
1. Przygotować nadzienie: w garnku rozgrzać masło, dodać mąkę i curry, chwilę smażyć, aż zasmażka spieni się, następnie powoli wlewać mleko i mieszać. Zagotować.
2. Doprawić sos solą i pieprzem, dodać mięso i dokładnie wymieszać.
3. Przygotowane według przepisu naleśniki grubo smarować przygotowanym mięsnym sosem, zwijać w rulony. Podsmażać na oleju.
Komentarze
a kiedy wlać śmietanę?
Śmietanę wlać oczywiście w pierwszym punkcie. To nasze roztargnienie. Szef czyli Wydawca będzie taki miły i wpisze śmietanę gdzie należy. Dzięki.