Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

28.07.2008
poniedziałek

Makaron po prowansalsku

28 lipca 2008, poniedziałek,

(4 porcje)

Paczka (500g) makaronu świderki, 15 dag małych pieczarek, 4 łyżki pokrojonego w drobną kostkę boczku, 10 odsączonych zielonych oliwek bez pestek, cebula, 2 łyżki śmietany, sól, pieprz. 
1. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć pieczarki, dodać pokrojony boczek oraz posiekaną cebulę, chwilę smażyć, dodać śmietanę, sól i pieprz, i gotować sos jeszcze 3 minuty
2. Ugotować makaron, odcedzić, wymieszać z sosem.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop

Komentarze: 2

Dodaj komentarz »
  1. A co to za danie bezmiesne skoro jest w nim boczek ?

  2. Boczek jest usprawiedliwiony drugą częścią tytułu, która brzmi: „i nie tylko”! Zresztą pomysł jest kucharzy prowansalskich a oni dania do dań mięsnych zaliczają te z wołowiny lub dziczyzny.