Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

28.07.2008
poniedziałek

Kotlety cielęce z dodatkiem

28 lipca 2008, poniedziałek,

(4 porcje)

4 cielęce kotlety ze sznyclówki, 2 szalotki, ząbek czosnku, plasterek wędzonego boczku, szczypta suszonego cząbru, 2 łyżki masła, ew. 3 łyżki wina, 2 łyżki oleju, sól, pieprz

1. Pokroić boczek w bardzo drobną kostkę, podsmażyć go na chrupko na maśle, dodać posiekana szalotkę i przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić cząbrem, solą i pieprzem, dolać wino i gotować aż odparuje większa część.

2. Kotlety cielęce uformować przy pomocy tłuczka do mięsa, posypać lekko pieprzem i solą, usmażyć na oleju z obu stron, po 3-4 minuty.
3. Na kotlety wyłożyć sos z boczkiem i podawać z ziemniakami.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop