Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

28.07.2008
poniedziałek

Biała kiełbasa na szpinaku z szalotką

28 lipca 2008, poniedziałek,

(4 porcje)

4 kawałki białej kiełbasy, opakowanie (35 dag) mrożonego szpinaku, 3 łyżki śmietany, 2 szalotki, łyżka masła, sól, pieprz

1. Szpinak odmrozić, odsączyć na durszlaku. W garnuszku rozgrzać śmietanę, dodać posiekane szalotki i chwile smażyć, dodać szpinak, doprawić solą i pieprzem i jeszcze 5 minut gotować mieszając.
2. Kiełbasę pozakłuwać widelcem, obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle.
3. Ułożyć warstwę szpinaku, na nim gorące kiełbaski i od razu podawać.
Jako dodatek można podać upieczone w piekarniku frytki, ryż lub po prostu bułka.
Siekaną szalotkę można zastąpić przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop

Komentarze: 0

Dodaj komentarz »
  1. Bardzo fajny przepis. Prosty, szybki i jednocześnie smaczna potrawa. 😀
    Pozdrawiam!

  2. Smacznego! Dziękujemy za uwagi, komplementy i własne przepisy także. Dania indyjskie mają setki wariantów zaleznych od regionu, miasta a nawet kucharza.