Biała kiełbasa na szpinaku z szalotką

(4 porcje)

4 kawałki białej kiełbasy, opakowanie (35 dag) mrożonego szpinaku, 3 łyżki śmietany, 2 szalotki, łyżka masła, sól, pieprz

1. Szpinak odmrozić, odsączyć na durszlaku. W garnuszku rozgrzać śmietanę, dodać posiekane szalotki i chwile smażyć, dodać szpinak, doprawić solą i pieprzem i jeszcze 5 minut gotować mieszając.
2. Kiełbasę pozakłuwać widelcem, obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle.
3. Ułożyć warstwę szpinaku, na nim gorące kiełbaski i od razu podawać.
Jako dodatek można podać upieczone w piekarniku frytki, ryż lub po prostu bułka.
Siekaną szalotkę można zastąpić przeciśniętym przez praskę czosnkiem.