Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

28.07.2008
poniedziałek

Curry z indyka

28 lipca 2008, poniedziałek,

(4 porcje)

50 dag indyczej piersi, łyżka oliwy z oliwek, 2 łyżki łagodnej przyprawy curry, cebula, ząbek czosnku, szklanka śmietanki, 4 łyżki wiórków kokosowych, sól, pieprz. 
1. Mięso pokroić na nieduże kawałki, posypać łyżką przyprawy curry. Rozgrzać oliwę w garnku, podsmażyć na niej mięso, po czym wyjąć z garnka i odłożyć.
2. Na pozostałej oliwie podsmażyć posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać mięso z indyka, śmietankę i wiórki kokosowe, pozostałą łyżkę curry, sól i pieprz do smaku. Dusić 15 minut.

Potrawę tę podawać z ugotowanym ryżem i pikantną surówką.
Jeśli to możliwe warto wlać 5-6 łyżek mleczka kokosowego, a wtedy zredukować ilość wiórków do 3 łyżek.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop