Sałatka z kapusty pekińskiej i różności

Kapusta pekińska (niezbyt duża), czerwona papryka, puszka konserwowej kukurydzy, 10 plasterków sera gouda, 10 plasterków konserwowej szynki, 4 plastry ananasa z puszki, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz

1. Kapustę pekińska oczyścić z uszkodzonych liści, umyć, pokroić w drobny makaronik.
2. Pokroić w drobną kostkę plasterki szynki, sera żółtego i papryki (po usunięciu gniazd nasiennych), kukurydzę odcedzić z zalewy.
3. Wymieszać jogurt z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić solą i pieprzem.
4. Połączyć wszystkie składniki z sosem, wymieszać, podawać z podpieczonym w tosterze pieczywem.