Filety kurczęce z fetą i papryką

Podwójny filet z kurczęcej piersi, po pół strąka czerwonej i zielonej papryki, pół opakowania sera feta, 2 łyżki startego żółtego sera, 6 łyżek oleju do smażenia, sól, pieprz.

1. Filety podzielić na cztery płaty, lekko pobić tłuczkiem do mięsa, posypać solą i pieprzem.
2. Paprykę pokroić na 4 części, poddusić 2 minuty na rozgrzanym na patelni oleju. Wyjąć.
3. Ser feta pokroić na cztery kawałki.
4. Na płatach mięsa układać po jednym kawałku każdego koloru papryki, kawałek sera feta i posypać startym serem. Zwinąć mięso z rulon, spiąć wykałaczką.
5. Na pozostałym po podsmażeniu papryki oleju usmażyć rulony ze wszystkich stron na złocisto.
Podawać rulony z ziemniakami z wody lub z ryżem z dodatkiem zielonego groszku z puszki.