Jagnięcina z szalotkami

40 dag polędwiczek jagnięcych, 15 dag szalotek, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki sherry, łyżka płynnego miodu, łyżeczka oleju sezamowego, 2 – 3 łyżki oleju do smażenia
Na marynatę: łyżka mąki kukurydzianej, szczypta soli, 1,5 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki oleju

1. Polędwiczki pokroić w kostkę o boku 2 – 3 cm. Czosnek posiekać drobno, cebulki obrać i pokroić.
2. Wymieszać mięso i składniki marynaty, odstawić na 15 minut.
3. Rozgrzać olej i smażyć na nim 3 minuty, ciągle mieszając mięso i posiekany czosnek, dodać cebulki i smażyć do zeszklenia, dodać miód i sherry, smażyć dalsze 2 minuty.
4. Na koniec dodać olej sezamowy i wymieszać potrawę raz jeszcze.
Podawać danie z ryżem.