Zupa krem z kurek

60 dag kurek, 2 cebule, 2 łyżki masła, łyżka mąki, 4 szklanki bulionu warzywnego (z kostki), szklanka śmietany 30-proc., 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki, 4 łyżki płatków z parmezanu, sól, biały pieprz

1. Oczyścić kurki, cebule obrać i posiekać.
2. W garnku rozgrzać masło, dodać posiekane cebule, podsmażyć i dodać grzyby, smażyć minutę, po czym wlać bulion.
3. Po zagotowaniu zupy gotować ją jeszcze 10 minut. Kilka kurek wyjąć, pozostałe pozostawić w zupie. Zupę dokładnie zmiksować.
4. Do zmiksowanej zupy dodać śmietanę, sól i pieprz, wyjęte uprzednio kurki. Podawać zupę posypaną siekaną zielona pietruszką i płatkami parmezanu.