Błyskawiczne babki z musem owocowym
2 szklanki mąki, kostka masła, 6 łyżek cukru, cukier waniliowy, 2 jajka, 4 łyżki mleka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, szklanka zmiksowanych miękkich owoców (truskawek, malin, poziomek)
Do posmarowania foremek na babki: łyżka masła
1. Masło miksować z cukrem i cukrem waniliowym dodając kolejno jajka, sól i mleko.
2. Do utartej masy dodać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, wymieszać ,jeśli ciasto jest bardzo gęste można wlać jeszcze łyżkę lub 2 mleka.
3. Do wysmarowanych masłem foremek do babeczek wyłożyć po trochu ciasta i piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku około 20 minut.
4.Wyjęte z piekarnika, ostudzone i wyjęte w foremek babeczki polać gęstym owocowym musem.