Wątróbka cielęca z curry

50 dag wątróbki, 6 dużych cebul, 6 ząbków czosnku, 3 płaskie łyżeczki curry, na czubek łyżeczki chili, 2 szklanki mocnego rosołu cielęcego (może być z kostki), 2/3 szklanki śmietany kremówki, sól, pieprz, 1/2 szklanki oleju do smażenia

1. Wątróbkę oczyścić z żyłek, pokroić na plasterki.
2. 3 cebule pokroić w półplasterki, pozostałe wraz z czosnkiem posiekać drobno.
3. Na rozgrzanych na patelni kilku łyżkach oleju zrumienić półplasterki cebuli, dodać siekaną cebulę i czosnek oraz chili i curry. Smażyć 3 minuty mieszając, odłożyć na talerz.
4. Na patelnię wlać trochę oleju i obsmażać wątróbkę z obu stron na rumiano, podlać przygotowanym rosołem i dusić około 3 minut , na koniec dodać śmietanę , wymieszać sos, już nie gotować.
5. Podawać wątróbkę przybraną podsmażoną cebula i czosnkiem. Sos można podać osobno w sosjerce lub od razu polać nim wątróbkę.