Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

28.02.2013
czwartek

Pomidorowa wątróbka

28 lutego 2013, czwartek,

Ok. 1/2 kg wątróbek drobiowych, łyżka mąki, 30 dag pieczarek, 2 średnie cebule, puszka krojonych pomidorów bez skórki, szklanka śmietany, sól, pieprz, 3 łyżki oliwy do smażenia

1. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki, cebulę posiekać, wątróbkę oczyścić, umyć, osuszyć, posypać lekko mąką.
2. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć wątróbkę, dodać pieczarki i cebulę, smażyć 15 minut na dość małym ogniu.
3. Do wątróbki dodać pomidory z puszki i dalej dusić pod przykryciem kolejne 15 minut.
4. Potrawę zalać śmietaną i jeszcze chwilę na małym ogniu gotować, doprawić solą i pieprzem.
Podawać potrawę z ryżem lub kaszą kuskus.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop