Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

28.02.2013
czwartek

Minestrone ekspresowa

28 lutego 2013, czwartek,

6 szklanek rosołu (może być z kostki, wołowy), pół dużego kalafiora lub jeden mały, nieduże brokuły, 4 marchwie, średni seler, cebula, por, 3 dojrzałe pomidory, ząbek czosnku, 3 łyżki oliwy, pieprz, sól

1. Oczyszczone i umyte warzywa rozdrobnić: seler, por i marchew w paski, cebulę w piórka, brokuły i kalafior podzielić na drobne różyczki, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroi ć w ósemki. Czosnek przecisnąć przez praskę.
2. Rozgrzać w garnku oliwę, podsmażyć na niej rozdrobnione warzywa, dodać czosnek i rosół. Gotować 20 minut, w tym czasie doprawić solą i pieprzem.
3. Podawać z tostami.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop