Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

28.02.2013
czwartek

Schab z bananami

28 lutego 2013, czwartek,

Ok. 1/2 kg schabu,5 łyżek oliwy,2 łyżeczki słodkiej sproszkowanej papryki, łyżeczka majeranku, 2 łyżki octu winnego, 2 banany, 2 łyżki masła, sól, pieprz

1. Umyte mięso pokroić w kostkę, posypać solą, pieprzem majerankiem i papryką, skropić octem, wymieszać i odstawić co najmniej na 2 godziny.
2. Po upływie tego czasu usmażyć mięso na rozgrzanej oliwie na rumiano z każdej strony.
3. Banany obrać ze skórki, pokroić w grube plasterki i podsmażyć na rozgrzanym maśle.
4. Mięso ułożyć na półmisku, obłożyć z wierzchu smażonymi bananami i podawać z pieczonymi ziemniakami lub ryżem.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop