Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

29.06.2012
piątek

Zapiekane selery naciowe

29 czerwca 2012, piątek,

2 opakowania selera naciowego, 2 łyżki masła, sól, cukier do smaku, 3/4 szklanki śmietany, 2 łyżki keczupu, 3/4 szklanki startego żółtego sera, 2 łyżki koperku

1.Łodygi selerowe oczyścić, usunąć włókna na ile się da, pokroić każdą łodygę na 3 – 4 kawałki.
2.Kawałki selerowej łodygi umieścić w rondelku, dodać masło, sól, cukier i odrobinę wody. Dusić do miękkości dość często mieszając.
3.Miękkie selery wymieszać ze śmietaną i koperkiem, umieścić na żaroodpornym półmisku, skropić keczupem, posypać wierzch żółtym serem i zapiec w piekarniku aż ser się stopi .

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop