Gulasz z indyka z owocami
70 dag filetu z indyczej piersi, paczka selera naciowego,2 jabłka,2 banany, łyżka soku cytrynowego,2-3 łyżki oliwy z oliwek,2 łyżeczki łagodnej przyprawy curry(dal amatorów ostrości może być ostra),2 łyżki serka mascarpone i 2 łyżki gęstej śmietany, sól, mielony biały pieprz
1.Pokroić filet indyczy w cienkie paski, posypać solą i pieprzem, podsmażyć na oliwie, po czym zdjąć mięso z patelni i dołożyć utrzymując w cieple.
2.Banany pokroić w plasterki i jabłka w ósemki, skropić sokiem cytrynowym .
3.Pokroić łodygi selera na centymetrowe kawałki i na pozostałym na patelni tłuszczu chwilę dusić podlewając kilkoma łyżkami wody i dodając curry.
4.Do łodyg selerowych dodać pokrojone owoce i dusić około minuty, po czym włożyć na patelnię także mięso i śmietanę oraz serek mascarpone, doprowadzić potrawę do wrzenia po czym sprawdzić, czy nie trzeba lekko posolić. Podawać z dodatkiem ryżu na sypko.