Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

24.02.2012
piątek

Zupa cebulowa po krakowsku

24 lutego 2012, piątek,

6 szklanek rosołu wołowego (może być z kostki), 40-50 dag cebuli, 6 łyżek masła, 4 kromki chleba razowego, sól, pieprz, mielony imbir i goździki, mielona gałka muszkatołowa

1. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na 4 łyżkach masła.
2. Chleb pokroić w kostkę i podsmażyć na pozostałym maśle.
3. W garnku zagotować rosół wołowy, dodać podsmażony chleb i zeszkloną cebulę, rozgotować, doprawić podanymi przyprawami.
4. Zupę zmiksować na gładki krem.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop