Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

24.02.2012
piątek

Krupnik z boczniakami

24 lutego 2012, piątek,

? szklanki pęczaku, łyżka masła, strąk czerwonej i strąk żółtej papryki, 2 małe cukinie, 25 dag boczniaków, 6 szklanek bulionu warzywnego z kostki, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz, 3 łyżki siekanej zielonej pietruszki

1. Opłukaną kaszę zalać 2 szklankami osolonego wrzątku, dodać łyżkę masła i gotować, aż kasza wchłonie płyn.
2. Papryki umyć, pokroić w niedużą kostkę, cukinię pokroić w plastry, boczniaki umyć, osuszyć i pokroić na kawałki.
3. Do garnka z kaszą dodać pokrojone warzywa i grzyby, wlać gorący bulion, dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową, pod przykryciem gotować 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
4. Podając posypywać każdą porcję siekaną zieloną pietruszką.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop