Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

24.02.2012
piątek

Flaczki z warzyw

24 lutego 2012, piątek,

4 marchwie, 2 pietruszki, ? selera, por, cebula, łyżka masła, łyżka mąki, łyżka sosu sojowego, majeranek do smaku, 1/4 łyżeczki mielonego imbiru, sól, pieprz ziołowy
Jako dodatek: 4 naleśniki, 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki

1. Warzywa obrać, pokroić w paski, ugotować w 6 szklankach wody (można dodać kostkę rosołu warzywnego), kiedy będą już miękkie dodać masło utarte z mąką, sól, sos sojowy i pozostałe przyprawy, zagotować zupę.
2. Naleśniki pokroić w paski podobnej wielkości co warzywa i dodać do zupy. Podgrzać.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop