Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

10.02.2012
piątek

Zupa warzywna ze skwarkami

10 lutego 2012, piątek,

Cebula,2 ząbki czosnku,3/4 szklanki pokrojonego w kostkę wędzonego boczku, 2 łyżki oliwy, 4 wąskie marchewki, łodyżka selera naciowego,3 listki kapusty, szklanka mrożonego groszku, 4 szklanki bulionu z kostki lub rosołu. Jako dodatek: szklanka ugotowanego drobnego makaronu

1. Pokroić obraną marchew w cienkie plasterki, selerową łodygę w drobną kostkę , liście kapusty w wąskie paski. Cebulę i czosnek posiekać.
2. Rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę z czosnkiem oraz kostki boczku. Chwilę smażyć, dodać groszek, marchewkę, seler i kapustę, po chwili wlać bulion lub rosół i gotować 15 minut na małym ogniu.
3. Do zupy dodać makaron, zagrzać raz jeszcze i podawać.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop