Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

10.02.2012
piątek

Tort bułkowy

10 lutego 2012, piątek,

? bułki wrocławskiej, 2 jabłka, 20 dag suszonych śliwek bez pestek, 4 łyżki cukru, 2 jajka, ? szklanki mleka, tarta bułka, łyżeczka masła

1. Tortownicę posmarować łyżeczką masła i wysypać tartą bułką.
2. Bułkę wrocławską pokroić w cienkie plasterki, jabłka po usunięciu gniazd nasiennych w plasterki a śliwki w kostkę.
3. W torownicy ułożyć warstwę bułki, na niej plasterki jabłka i pokrojonych śliwek, posypać cukrem , po czym ułożyć następną warstwę plasterków bułki.
4. Wymieszać mleko z jajkami i zalać potrawę.
5. Zapiekać w piekarniku do momentu zrumienienia wierzchu.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop