Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

10.02.2012
piątek

Pierś kaczki grillowana z owocami

10 lutego 2012, piątek,

Pierś kaczki, sól, pieprz gruboziarnisty, papryka słodka, jabłka, pomarańcza, suszone śliwki, bekon w plasterkach

1. Ponacinać skórę piersi i doprawić solą, papryką oraz pieprzem. Obsmażyć układając najpierw mięso skórą do patelni (bez tłuszczu) potem odwrócić. Smażyć z obu stron po 2 minuty.
2. Następnie wstawić na 10 ? 15 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 st. C, w zależności od preferowanego stopnia wysmażenia.
3. Zawinąć śliwki w boczek i dorzucić do pieczenia w ostatniej fazie.
4. Jabłka obrać i oczyścić. Ugotować i zmiksować. Podawać jako dodatek do kaczki.
5. Z pomarańczy powycinać cząstki bez błonek – można je dodać do jabłkowego puree lub udekorować potrawę.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop