Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

10.02.2012
piątek

Gulasz wołowy z rzodkiewkami

10 lutego 2012, piątek,

50 dag wołowiny z udźca, duża cebula, 2 pęczki rzodkiewek, 2 łyżki oliwy, łyżka mąki, 2 szklanki bulionu warzywnego z kostki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, do smaku cukier, sól, pieprz

1. Pokroić cebulę w piórka, mięso pokroić w paski oprószyć mąką, solą i pieprzem. Wrzucić na rozgrzaną oliwę.
2. Podsmażone mięso z cebulą podlać bulionem i dusić 40 minut pod przykryciem. W połowie duszenia dodać umyte i przekrojone na ćwiartki rzodkiewki, na koniec doprawić koncentratem, w miarę potrzeby solą, pieprzem i cukrem. Doskonale smakuje z kaszą gryczaną na sypko.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop