Kaszanka w cieście zapieczona

50 dag kaszanki, opakowanie ciasta francuskiego,2 średnie cebule, winne jabłko,żółtko,2 łyżki oliwy lub oleju, sól, pieprz i majeranek do smaku

1. Rozgrzać oliwę lub olej i podsmażyć na nim posiekaną drobno cebulę. Dodać kaszankę wyjętą z osłonki i rozdrobnioną widelcem. Chwilę smażyć razem mieszając.
2. Jabłko zetrzeć na grubej jarzynowej tarce dodać wraz z solą, pieprzem i majerankiem do kaszanki, wymieszać.
3. Ciasto francuskie rozłożyć, podzielić na kwadraty o boku 10 cm, na każdym układać po porcji kaszanki i sklejać ciasto w kształt trójkąta. Zalepić dokładnie brzegi.
4. Ułożyć trójkąciki na wyłożonej papierem do wypieków blaszce, posmarować wymieszanym z łyżką wody żółtkiem.
5. W nagrzanym do 200 st C piekarniku piec około 20 minut.