Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

16.09.2011
piątek

Placek z kurkami

16 września 2011, piątek,

Na ciasto: 2,5 szklanki mąki, ? szklanki oliwy z oliwek, ? szklanki jogurtu, łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli cebulowej
Na farsz:30 dag kurek, średnia cebula, 2 łyżki masła, 1, 5 szklanki startego żółtego sera, szczypta białego pieprzu, spora szczypta rozmarynu

1. Make wysypać na stolnicę, dodać proszek do pieczenia, wymieszać, dodać sól cebulową, oliwę oraz jogurt, wyrobić ciasto. Owinąć je w folię plastikową i włożyć do lodówki.
2. Rozwałkować placek, wyłożyć ciastem dno i boki posmarowanej oliwą formy do tart.
3. Posiekaną drobno cebulę oraz pokrojone kurki podsmażyć na oliwie, aż cebula się zeszkli, doprawić solą cebulową, rozmarynem i białym pieprzem.
4. Wyłożyć farsz na ciasto, posypać startym żółtym serem.
5. W piekarniku nagrzanym do temperatury 200°Cpiec potrawę25 minut.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop

Komentarze: 0

Dodaj komentarz »
  1. Pingback: Zdziczały królik | Kuchnia Cyniczna