Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

16.09.2011
piątek

Kotlety z kaszy i grzybów

16 września 2011, piątek,

Ok. 50 dag leśnych grzybów, cebula, 4 łyżki masła, 1, 5 woreczka kaszy gryczanej, sól, pieprz, jajko, 2 łyżki mąki,
Do smażenia :2 łyżki tartej bułki, ? szklanki oleju do smażenia

1. Grzyby oczyścić, posiekać, cebulę posiekać, dusić razem 20 minut na 2 łyżkach masła.
2. Kaszę ugotować na bardzo miękko w wodzie z 2 łyżkami masła, kiedy odparuje woda wymieszać z grzybami, ostudzić i zemleć.
3. Do masy wbić jajko i wyrobić masę, doprawić solą i pieprzem.
4. Wymieszać mąkę z tartą bułką. Formować niewielkie okrągłe kotleciki, obtaczać w mieszance bułki z mąką.
5. Smazyć na oleju z obu stron na rumiano.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop