Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

16.09.2011
piątek

Sandacz z kurkami

16 września 2011, piątek,

Sandacz wagi ok. 1, 5 kg, 30-40 dag kurek, 2cebule, 4 łyżki masła 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki białego wina, sól, pieprz, 2 łyżki mąki do panierowania

1. Rybę sprawić, umyć, osuszyć, pokroić w dzwonka, można także wyciąć kręgosłup, skropić sokiem cytrynowym. Odłożyć w chłodne miejsce.
2. Kurki oczyścić, szybko umyć i osuszyć.
3. Rozgrzać połowę masła i podsmażyć na nim posiekaną cebulę, dodać kurki, chwilę smażyć i przełożyć do rondla. Dodać wino, sól, pieprz i dusić 10 minut.
4. Kawałki sandacza obsypać mąką, posolić, obsmażyć na pozostałym maśle, dodać do rondla kurkami i pod przykryciem dusić razem jeszcze 15 minut.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop