Zapiekanka z łososia i szpinaku

Ok.1 kg świeżego szpinaku,ok.50 dag filetu z łososia, 1,5 szklanki startego żółtego sera,3 łyżki masła, jajko, sok z ? cytryny, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, szczypta startej gałki muszkatołowej

1. Fiolet z łososia sprawić ,zdjąć skórę, skropić cytryną, posypać solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową.
2. Szpinak oczyścić, umyć ,osączyć ,włożyć do garnka wraz 2 łyżkami masła i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dusić chwilę pod przykrywką, potem zdjąć ja i odparować szpinak.
3. W niezbyt szerokim naczyniu żaroodpornym wysmarowanym pozostałym masłem ułożyć szpinak, na nim doprawioną rybę.
Naczynie powinno być niezbyt szerokie, mniej więcej wielkości płata ryby.
4. Wymieszać śmietanę z jajkiem i startym serem, zalać z wierzchu rybę.
5. Nagrzać piekarnik do temperatury 200°C i piec rybę około 20minut.