Gulasz z polędwiczek wieprzowych

2 małe lub 1 duża polędwiczka wieprzowa, 2 łyżki mąki, sól, 2 szklanki bulionu cielęcego z kostki, duża cebula, 3 ząbki czosnku, 2 żółte papryki, 4 pomidory, 20 dag zielonej fasolki szparagowej, pieprz, szczypta chili, 3 łyżki oleju

1. Mięso umyć, osuszyć kuchennym papierowym ręcznikiem, pokroić w duża kostkę, obtoczyć w mące.
2. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć w nim kawałki mięsa, wyjąć je z oleju, przełożyć do garnka, doktór ego wlać bulion i dusić 20 minut.
3. Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę i zeszklić na pozostałym po smażeniu mięsa oleju i także przełożyć do garnka.
4. Pokroić w paski paprykę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić ćwiartki, fasolkę obrać i pokroić na kawałki. Wszystkie warzywa dodać do mięsa i pod przykryciem dusić 30 minut. Doprawić solą, pieprzem i chili.
Podawać z kładzionymi kluskami lub kaszą gryczaną.