Steki z indyka z sosem

60 dag piersi indyczej, mała cebula, 2 ząbki czosnku, 20-30 dag pomidorków koktajlowych, ? szklanki przecieru pomidorowego, 4 łyżki oleju, pieprz, sól, łyżka siekanej zielonej pietruszki

1. Mięso podzielić na 4 części, każdą dokładnie zbić tłuczkiem do mięsa nadając im ładny owalny kształt, posypać solą i pieprzem.
2. Rozgrzać na patelni 2 łyżki oleju i zrumienić mięso z obu stron, przełożyć na talerz i przechowywać w ciepłym miejscu.
3. Przygotować sos: na 2 łyżkach oleju podsmażyć posiekaną drobno cebulę i czosnek. Kiedy się zrumienią dodać pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, podlać 3 łyżkami wody, dodać przecier i dusić 5 minut, doprawić solą i pieprzem.
4. Kotlety podawać polane sosem i posypane siekana zielona pietruszką.