Rolady z kurczaka z ogórkiem

2 podwójne filety z piersi kurczaka, 3 twarde kiszone ogórki, 8 plasterków żółtego sera, 2 łyżki musztardy, 3 łyżki białego wina, szklanka śmietanki 12-proc., sól, pieprz, szczypta ostrej papryki, po łyżce masła i oleju

1. Ogórki obrać, pokroić w podłużne paseczki.
2. Filety podzielić na 8 części, lekko rozbić.
3. Każdy płat mięsa posypać lekko solą, pieprzem i ostrą papryką, ułożyć plasterek sera i po kilka słupków ogórka, zwinąć, owiązać bawełnianą białą nitką.
4. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć na nim roladki, po czym wyjąc je i odłożyć.
5. Do pozostałego na patelni tłuszczu dodać masło, śmietanę, musztardę i wino. Gotować chwilę na małym ogniu, włożyć roladki i dusić razem, aż sos zgęstnieje.