Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

28.01.2011
piątek

Zupa holenderska

28 stycznia 2011, piątek,

2 szklanki startego sera gouda, 5 łyżek masła, ćwierć szklanki mąki, 4 szklanki rosołu wołowego z kostki, ćwierć szklanki słodkiej śmietanki, żółtko, sól, pieprz, 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
Jako dodatek: grzanki z bułki wrocławskiej

1. Z masła i mąki przygotować zasmażkę. Kiedy zaczyna się rumienić dodać rosół i gotować na małym ogniu 10 minut.
2. Do zupy dodać śmietankę i starty ser. Mieszając ponownie zagotować.
3. Doprawić zupę solą i pieprzem.
Podawać zupę w bulionówkach z dodatkiem grzanek podawanych osobno.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop