Krem z serka mascarpone dla dorosłych

25 dag serka mascarpone, 20-30 dag miękkich owoców: jagód, malin lub truskawek (mogą być mrożone), szklanka schłodzonej śmietany kremówki, 2 łyżki cukru i 4 łyżki cukru pudru, opakowanie fixu do śmietany, 8 pokruszonych podłużnych biszkoptów, 2 łyżki likieru pomarańczowego lub innego, dowolnego alkoholu, 4 łyżki posiekanych migdałów

1. Owoce posypać cukrem, odstawić.
2. Chłodną śmietanę ubić z dodatkiem fixu i cukru pudru, na koniec dodać serek mascarpone, wymieszać, odłożyć połowę masy a do pozostałej dodać owoce, wymieszać.
3. Na dnie deserowych pucharków ułożyć pokruszone biszkopty, skropić alkoholem, na nich warstwę masy z owocami, na wierzchu ułożyć warstwę masy bez dodatku owoców.
4. Wierzch przybrać posiekanymi migdałami (można je chwilę prażyć na suchej patelni, wówczas będą chrupiące)