Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

1.10.2010
piątek

Tortellini zapiekane z serowym sosem

1 października 2010, piątek,

50 dag gotowych pierożków tortellini, szklanka gęstej śmietany 18-proc., jajko, sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej do smaku, szklanka startego na tarce żółtego sera

1. Torellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
2. Wymieszać śmietanę z jajkiem i żółtym serem, doprawić sos solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową, zalać sosem tortellini.
3. Nagrzać piekarnik do temperatury 180 st c i zapiekać pierożki około 15 minut.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop