Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

1.10.2010
piątek

Kurczak z ryżem i parmezanem

1 października 2010, piątek,

2 podwójne filety z piersi kurczaka, 3 torebki ryżu (do gotowania), 3 papryki, nieduża cebula, mała puszeczka konserwowego groszku, 3/4 szklanki startego parmezanu, pół szklanki oleju, spora szczypta kurkumy, 2 ząbki czosnku, łyżka [osiekanego świeżego oregano, 2łyzkiposiekanej zielonej pietruszki, sól, pieprz

1. Zagotować wodze kurkumą, wsypać ryż z woreczków, gotować 20 minut, odsączyć na sicie.
2. Pokroić mięso w cienkie paski, posypać solą i pieprzem.
3. Rozgrzać olej i zrumienić paski kurczaka. Wyjąć je łyżką cedzakową pozostawiając olej.
4. Na pozostawionym oleju podsmażyć posiekaną drobno cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać pokrojone w cienkie paski papryki i odsączony z zalewy groszek. Smażyć mieszając 5 -7 minut, 5. Dodać ryż, paski kurczaka i przyprawić oregano, smażyć potrawę około 5 minut. Na koniec dodać parmezan i wymieszać
Gotową potrawę posypać siekaną zieloną pietruszką.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop