Sałatka z buraczkami

2 woreczki do gotowania ryżu mieszanego z dzikim, 4 duże pomarańćze, 5 ugotowanych buraczków, sól, pieprz, 2 cykorie, 2 łyżki siekanego szczypiorku
Na sos: 4 łyżki jogurtu 0%, ząbek czosnku, łyżka musztardy, pół łyżeczki startej skórki pomarańćzowwej, 2 łyżeczki miodu

1. Ugotować ryż, ostudzić, wysypać z torebek i przemieszać widelcem.
2. Pomarańcze obrać ostrym nożem ścinając warstwę białej skórki i otaczającej cząstki błonki. Podzielić pomarańcze na cząstki. Wyciekający sok zebrać w kubeczku.
3. Ugotowane buraki pokroić w kostkę. Wymieszać pomarańcze z burakami i odstawić do lodówki.
4. Wymieszać ryż z sokiem pomarańczowym, dodać pieprz i sól.
5. Ułozyć wianuszek z listków cykorii, na nich wymieszany ryż, na nim buraki z pomarańczami.
6. Przygotować sos z podanych składników i polać nim sałatkę.