Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

29.01.2010
piątek

Surówka z kapusty pekińskiej z oliwkami

29 stycznia 2010, piątek,

Kapusta pekińska wagi około 60 dag, 2 winne jabłka, 10- 15 oliwek nadziewanych papryką, dymka, 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki, sól, pieprz, łyżka oleju lub oliwy, łyżeczka soku cytrynowego, ew. szczypta cukru.

1. Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, posiekać, posolić i odstawić.
2. Jabłka pokroić w kostkę wraz ze skórką, cebulę posiekać razem z zielonym szczypiorem, oliwki pokroić w plasterki.
3. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić solą, pieprzem i cukrem oraz olejem i sokiem cytrynowym. Podawać od razu.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop