Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

29.01.2010
piątek

Sałatka z pieczonej papryki

29 stycznia 2010, piątek,

Po jednym strąku dorodnej czerwonej, zielonej i żółtej papryki, 2 łyżki odsączonych z zalewy kaparów, 4 filety anchois, 2- 3 łyżki posiekanych grubo liści bazylii, 3 łyżki oleju z pestek winogron, sól, pieprz.

1. Włączyć górne ogrzewanie w piekarniku. Paprykę poprzekrawać na połówki, odrzucając gniazda nasienne, przekroić na połówki, posmarować olejem i ułożyć w piekarniku skórką do góry. Piec do momentu, kiedy na skórce pojawią się czarne plamki.
2. Upieczoną paprykę włożyć do plastikowego woreczka i ostudzić, po czym zdjąć skórkę. Pokroić papryki na wąskie paski. Przełożyć do salaterki.
3. W miseczce wymieszać posiekane filety anchois , posiekane kapary, liście bazylii i olej oraz pieprz i sól do smaku.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop