Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

29.01.2010
piątek

Kapusta z koperkiem (i mięsem)

29 stycznia 2010, piątek,

Nieduża główka białej kapusty, szklanka mleka, łyżka smalcu, 2-3 duże kwaśne jabłka, szklanka pokrojonej w kostkę gotowanej szynki lub chudego parzonego wędzonego boczku, szklanka pokrojonej pieczeni, pęczek koperku, sól, pieprz, na czubek łyżeczki ostrej mielone papryki.

1. Usunąć uszkodzone liście kapusty, pozostałą poszatkować.
2. Zagotować w garnku mleko i dodać kapustę oraz łyżkę smalcu i sól. Gotować 15 minut. Nie nakrywać pokrywką.
3. Pokrojone szynkę (lub boczek) oraz pieczeń dodać do kapusty i dusić 10 minut.
4. Posiekać koper, jabłka obrać i zetrzeć na jarzynowej tarce, dodać do kapusty i gotować jeszcze co najmniej 5 minut doprawiając solą i pieprzem.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop