Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

29.01.2010
piątek

Paprykarz cielęcy

29 stycznia 2010, piątek,

1 kg cielęcego mostku, łyżka masła i 2 łyżki oleju lub oliwy, 2 nieduże cebule, szklanka rosołu drobiowego z kostki, łyżka mąki, łyżka mielonej słodkiej papryki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki śmietany, sól, pieprz.

1. Podzielić mostek na małe kawałki, każdy z kostką.
2. Zrumienić mięso na maśle z olejem. Wyjąć je i przełożyć do garnka.
3. Na tłuszczu podsmażyć posiekaną drobno cebulę. Dodać ją do mięsa. Wlać rosół i dusić potrawę, doprawiając ją mieloną papryką oraz koncentratem pomidorowym.
4. Kiedy mięso jest miękkie wymieszać mąkę ze śmietaną i odrobiną sosu spod mięsa, wymieszać i wlać z powrotem do garnka, zagotować. Podawać z kluskami kładzionymi lub innymi.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop